Κριτήρια επιλογής φίλων

 

Η φιλία είναι μια διαχρονική σχέση μεταξύ των ανθρώπων και έχει εξυμνηθεί στην πορεία τις ιστορίας. Η φιλία είναι αναγκαία σε όλες τις ηλικιακές φάσεις αφού θεωρείται σημαντική αξία στην ζωή μας . Οι φίλοι βρίσκονται πάντα κοντά στα καλά και στα άσχημα και κάποιες φορές δενόμαστε περισσότερο μαζί τους πάρα με τους συγγενείς, αφού έχουμε την δυνατότητα να τους διαλέξουμε!

Είναι σημαντικό να είναι κανείς επιλεκτικός στον τομέα των φιλικών σχέσεων. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο κάθε άνθρωπος τους φίλους του είναι πολλά και διαφορετικά. Στην ουσία όμως όλοι ζητάμε το ίδιο, την ειλικρίνεια , την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.  Ένας πραγματικός φίλος χαίρεται με την ευτυχία μας και τις επιτυχίες μας και δεν μιλάει πότε άσχημα πίσω από την πλάτη μας. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση ο πραγματικός φίλος δεν εξαφανίζεται αλλά προσφέρει απλόχερα την βοήθεια του.

Ένα άλλο κριτήριο για την επιλογή φίλων είναι η ηλικία και οι κοινές επιδιώξεις, οι κοινοί προβληματισμοί και ανησυχίες. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα των ανθρώπων που θέλουμε να εντάξουμε στον κύκλο των φιλικών μας σχέσεων. Όταν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας η ώρα μας περνάει ευχάριστα και ικανοποιείται η ανάγκη μας για επικοινωνία και ψυχαγωγία!

Στην σημερινή εποχή με τα γνωστά σε όλους μας κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν είναι δύσκολη η επιλογή φίλων. Οι καλοί φίλοι είναι δυσεύρετοι . Είναι όμως αναγκαίο να τους αναζητά κάνεις γιατί μέσα από την φιλιά ο άνθρωπος βελτιώνεται και νικάει την μοναξιά και την εσωστρέφεια. Μέσα από την φιλιά μειώνεται ο εγωκεντρισμός και καλλιεργείται η φροντίδα για τον άλλον, η αγάπη,η αλήθεια και η ειλικρίνεια.

Μέσα από τη φιλιά ο άνθρωπος βρίσκει  την ουσία της φύσης του,αυτό για το οποίο έχει ανάγκη από την στιγμή που γεννιέται :να επικοινωνεί, να αγαπά, να συντροφεύει, να προσφέρει, να λαμβάνει,να εκτιμάται. Για αυτό και μόνο αξίζει να επιδιώκει κανείς την αληθινή φιλία!

Από admin